PÁLYÁZATOK

Projekt azonosító száma: 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00067

Kedvezményezett neve: SSH-System Kft.

Projekt címe: Szalmapaplan termékcsalád és gyártástechnológia kutatás-fejlesztése építőipari felhasználás céljából

Szerződött támogatás összege: 149 610 500 Ft

Támogatás mértéke: 72,32%

A projekt kezdő dátuma: 2022.12.15.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.02.15.

Projekt tartalmának bemutatása

Napjainkban a technológia fejlődése immár az építőipart is arra készteti, hogy aktívan integrálja az innovációkat és technológiai megoldásokat. Ennek következtében egyre nagyobb számban láthatjuk az új innovatív és környezetbarát technológiák aktív népszerűsítését és felhasználását az építkezési területeken.

Vállalkozásunk célja jelen projekt keretében egy építőipari szigetelő elem, a szalmapaplan termékcsalád létrehozása, amely 100 %-ban természetes alapanyagok felhasználásával készül és jellemzően az építőiparban falazatok, hézagok hőszigetelésére szolgál.

Az ismert megoldások hátrányainak kiküszöböléséhez szükséges fejlesztés és technológia alkalmazásával azonban egy kiváló termék hozható létre. A piacon jelen lévő az építőipari céljára alkalmazott szalma termékek jellemzően műanyag termékek, az ismert környezetbarát megoldások pedig vagy rendkívül körülményesek vagy felhasználásuk igen költséges. A létrehozni kívánt termék
előállítási költsége alacsony. A szalmapaplan 70–90 kg/m3 sűrűségű és különböző vastagságúra préselt, átvarrt, természetes anyaggal átitatott gabona szalmából készül. Legalább egyik oldala textíliával vagy hálóval van bevonva.