Workshop a telephelyünkön

2022. március 22-én megtartottuk első workshop napunkat a csátaljai telephelyünkön.

Az általunk gyártott SSH-Terra szalmapaplan ÖKO hőszigetelés szalmából rendszerünket teszteltük. Az eseményen jelen voltak az Agyagfalak Kft. képviseletében Várkonyi Dávid viszonteladó, Várkonyi Botond kivitelező, JAGABINUS Ingatlanfejlesztő és Építőipari Kft, Koelner Hungaria Kft rögzítéstechnikai cégtől Mészáros Ottó és Baranyi Gábor.

A lábazati XPS szigetelés és indítóprofil felhelyezése után kezdődhetett a fal szigetelése

10 cm vastagságú SSH100SR 100X50, valamint SSH100R 100×100 szalmapaplan felhelyezéséhez az EJOT Hungaráia Kft. által forgalmazott ejotherm exotherm S1 dübelt és VT 90 tárcsát használtunk, valamint a Koelner Hungára Kft által forgalmazott Rawlplug R-TFIX8S dübelt és R-TFIX-CAP63-NW szigetelő sapkát is leteszteltük.

A szigetelőanyag és a fal közötti részhez nincs szükség ragasztóanyag használatára. Ajánlott 8 db dübel használata négyzetméterenként.

Ahhoz, hogy megmaradjon a szigetelőanyag lélegző tulajdonsága nem szabad cementes vakolattal befedni a felületet, cementel javított habarcs jöhet csak szóba, amelynek a páraáteresztő képessége megfelelő. Vékony rétegben került felhordásra a mész alapú Röfix Renuplus univerzális meszes vakolatot, ezután felhelyeztük rá az üvegszövet hálót.

Ezt követően kerül fel a nemes vakolat alapozó, majd egy vékony nemes vakolat réteg, itt fontos a páraáteresztő képesség.

Az eseményen 12 négyzetméter szigetelőanyagot használtunk. A szalmapaplanok stabilan rögzültek a falhoz és nem okozott problémát annak bevakolása sem. Az üvegszövetháló segítségével pedig egy stabil vakolatot kaptunk. A szalmapaplan felhelyezése nem igényel más szaktudást a jelenleg is forgalomban lévő általános szigetelőanyagokéhoz képest.

Az eseményről készült egy rövid pár perces videó: