A szigetelésről általában

Hűvösebb időjárási körülmények között bizonyára már mindenki hallotta vagy olvasta azt a jótanácsot, hogy „öltözzünk rétegesen”. Érdemes megfogadni, hiszen az emberi szervezet alkalmazkodik a külső körülményekhez, de mi is tudjuk befolyásolni a komfortérzetünket és elkerülhetjük akár a komolyabb meghűlést is.

Nem működik ez másképp az otthonukkal sem. Télen arra törekszünk, hogy lakásunk bent tartsa a hőt, nyáron a nagy melegben pedig jól esik lepihenni a hűvös szobában. Ebben segítenek a szigetelő rendszerek. Két eltérő hőmérsékletű tér között fellépő hőátadást meggátolja.

Azon kívül, hogy jobb hőmérsékleti körülményeket idéz elő a szigetélés, nagyban befolyásolja kiadásainkat is. A szigeteléstől nem lesz melegebb a ház télen, de nem mindegy, hogy mennyire kell felmelegíteni az ingatlant és hogy az ott jelen lévő kellemes meleget, mennyire tudja házunk bent tartani. Egy jól leszigetelt házzal nagyon sokat megtudunk spórolni a fűtésszámlán, vagy nyáron a légkondicionáló mérsékelt használatával a villanyszámlánkon.

Régóta jelen vannak különböző szigetelő rendszerek, de akkor miben más a szalmaszigetelés?

Célunk a környezet tudatosság, valamint, hogy minél kisebb energiafelhasználással biztosítsuk otthonod energiaháztartását.

 

Az SSH-Terra homlokzati hőszigetelő anyag környezetbarát hő- és hangszigetelő, kiváló páraáteresztő képességű, lélegző építőelem. 99%-ban természetes anyagokból készül és magában hordozza a hagyományos szigetelőanyagok előnyös tulajdonságait, viszont előállítása minimális környezetterheléssel jár.

Szalmapaplanunk a piacon ismert rendszerekhez hasonlóan rögzíthető panel, ami akár utólagos hőszigeteléseknél is felhasználható.

Vályogházak vagy vegyes-építésű ingatlanok esetében sokszor okoz fejtörést, hogy kell-e szigetelni egyáltalán és ha igen, akkor mivel. Ilyen épületek esetében semmi esetre sem szabad normál szigetelőanyaggal úgymond „becsomagolni” a házunkat, hiszen ezek az ingatlanok lélegeznek, így, ha lezárjuk őket, akkor a későbbiekben komoly problémák akadhatnak a szerkezetben és megjelenhetnek a nem kívánatos penészfoltok a falakon. Úgy tartják, hogy a vályogházak esetében felesleges szigetelést alkalmaznunk, mivel önmagában is remek szigetelést biztosít, ez azonban a mai kor elvárásainak és megemelkedett kényelmi szintünk idejében már nem igaz, ezért mégis jobb, ha hőszigetelést alkalmazunk. Erre nyújt megoldást az SSH-Terra ÖKO homlokzati szalmaszigetelés, hiszen a szalmapaplan lélegző szigetelőanyag, így kiválóan alkalmazható vályogházak esetében is. Fontos, hogy ebben az esetben nem tanácsos bevakolni normál cementes vakolattal és gyantás színezőanyagokkal, mert ebben az esetben szintén lezárjuk házunk természetes lélegzését. Használjunk ezek helyett mészhabarcsot és természetes színezőanyagokat.